Dorfler House / Vitor Vilhena Arquitectura

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953611/dorfler-house-vitor-vilhena-arquitectura Clipboard Photographs:  Fernando Guerra | FG+SG Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Lagos, Portugal Products used in this ProjectWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityHeatingFocusFireplaces – DomofocusSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGText description provided by the architects. Dorfler House, located in Meia Praia, Lagos – In a condominium of traditional buildings from the 90s, the approach breaks with a bold and elegant architecture with a curvilinear movement turning into two telescopes facing the sea highlighting all its splendor in the city landscape.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Plan – 1st floorSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe proposal integrates in the urban environment in order to have a balance between the existing buildings and all the experience that the architecture of the house allows, privileging to the maximum the sea views along the cove of Praia da Meia Praia. With an upward and fluid movement it allows a symbiotic relationship between volumes creating a fortification of privacy between indoor and outdoor areas. This housing fits into the respect for location, land morphology and urban surroundings, taking full advantage of all the characteristics standing out for its shape and implantation in the land which were naturally explored through an architectural piece where through with two lenses it pays tribute to the sea views raising it to its maximum splendor.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!South elevationSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe fluidity between the social zone of the private zone always privilege the views opting for a classic inversion of the program determining the entire social zone on the upper floor and the entire private zone on the lower floor. This program inversion allows a more intimate coexistence in the way they can enjoy all its characteristics, with no opposition to the relationships between indoor and outdoor areas.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe most intimate and private area takes place on the Ground Floor where the entrance area, bedrooms and their bathrooms are located. Also, there is an outdoor terrace in direct contact with the house making it a green base for its white materiality protrudes.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Section 01Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe south area is to guaranteed access to the pool with a covered outdoor terrace that guarantees protection from excessive sun exposure.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!Section 03Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGThe firstfloor includes the social areas of the house such as the living room, dining room and kitchen. An exterior staircase connecting the ground floor has been created providing an easy connection between social and exterior outdoor areas.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGAt the basement level there is the most technical program, the garage, technical support areas, storage and laundry, where despite being a more hidden area of the house an interior patio was created which develops in order to ensure natural lighting in the interior of this floor.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGNatural light is a priority in the interior of the house where the wide spaces  through carefully positioned windows allows to creating different shades in each room according to the solar time in the south of Portugal.Save this picture!© Fernando Guerra | FG+SGSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SGProject gallerySee allShow lessThe Bolgoda House / Lalin DesignSelected ProjectsSan House / amaia arana arkitekturaSelected Projects Share Projects Area:  600 m² Year Completion year of this architecture project Vitor Vilhena; Fábio Guimarães; Nuno Gonçalves; Guilherme dos Santos; Dina Moreira; Catarina Augusto; João Simões Portugal Year:  CopyAbout this officeVitor Vilhena ArchitectsOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLagosMorningtonEscadas helicoidaisCasas de praiaConcrete HousesConcrete InteriorsPortugalPublished on December 25, 2020Cite: “Dorfler House / Vitor Vilhena Arquitectura” [Casa Dorfler / Vitor Vilhena Arquitectura] 24 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?葡萄牙U型宅 Dorfler / Vitor Vilhena Arquitectura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Architects: Vitor Vilhena Architects Area Area of this architecture project ArchDaily Photographs “COPY” Manufacturers: AutoDesk, Focus, panoramah!®, Agape, Living ceramics, Binova, Bosch, PARANORAMAH Dorfler House / Vitor Vilhena Arquitectura 2020 Houses Dorfler House / Vitor Vilhena ArquitecturaSave this projectSaveDorfler House / Vitor Vilhena ArquitecturaSave this picture!© Fernando Guerra | FG+SG+ 27Curated by Matheus Pereira Share “COPY” Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953611/dorfler-house-vitor-vilhena-arquitectura Clipboardlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *