Twisting Courtyard / ARCHSTUDIO

first_img 2017 Twisting Courtyard / ARCHSTUDIOSave this projectSaveTwisting Courtyard / ARCHSTUDIO Area:  161 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses, Renovation•Beijing, China Twisting Courtyard / ARCHSTUDIO Houses China Year:  ArchDaily Photographs CopyAbout this officeARCHSTUDIOOfficeFollowProductsWoodBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBeijingVietnamRenovationSiheyuan北京ArchStudiotraditionalCourtyardArchitectureIcebergRefurbishmenthouseChinaPublished on December 12, 2020Cite: “Twisting Courtyard / ARCHSTUDIO” 12 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?扭院儿 / 建筑营设计工作室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873630/twisting-courtyard-archstudio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/873630/twisting-courtyard-archstudio Clipboard Projects Photographs:  Weiqi Jin Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!Courtyard. Image © Weiqi Jin+ 32Curated by Han Zhang Share “COPY” Manufacturers: Song GuochaoSave this picture!Courtyard. Image © Weiqi JinRecommended ProductsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWoodBruagBalcony BalustradesText description provided by the architects. Twisting courtyard is located in Paizihutong, Dashilar Area, Beijing. It used to be a Siheyuan with one single entry. The purpose of the improvement is to upgrade the necessary infrastructure needed for modern life, thus turning this traditional courtyard, which mainly serve as a residence, into an attractive public space of Beijing Inner City.Save this picture!Reception area. Image © Weiqi JinSave this picture!Plan – mode of public activitySave this picture!Dining area. Image © Weiqi JinTwist within regular layoutThe design aims at getting rid of the solemn and stereotyped impression given by Siheyuan, and creating an open and active living atmosphere. Based on the existing layout of the courtyard, the undulated floor is used to connect indoor and outdoor spaces of different height. And it is extended to the inside of the house, twisting into walls and roof, thus creating dynamic connection between inside and outside space. What’s hidden within the curved wall is necessary auxiliary spaces such as kitchen, toilet and warehouse; while reception and dinning spaces are shown outside the curved wall and connect to the courtyard as a whole. Both indoor and outdoor floors are paved with gray brick. A hawthorn tree in the courtyard is kept and being part of the twisting landscape.Save this picture!Courtyard. Image © Weiqi JinSave this picture!Concept diagramSave this picture!Courtyard view at night. Image © Weiqi JinTwist between patterns of utilizationThe small yard is mainly used as urban public space while maintaining the possibility of using as a residence. The four houses can be rented for public events for purposes such as recreation, meeting and gathering. Meanwhile, they could be served as a family hostel with three bedrooms.  Integrated furniture is used to enable the flexible switch of space scenes. Furniture boxes are inserted into the existing wood frames of east and west wings. Wood platform with lifting table hidden inside could be used as tearoom or bedroom. Bed wall and partitive soft curtain are also used in the main room on the north to meet multiple use requirements.Save this picture!Kitchen. Image © Weiqi JinFor building type “Siheyuan”, the courtyard is the core of living fun. “Twisting courtyard” makes micro-adjustment to relations between the parts to change the temperament of the courtyard space and to meet requirements of multiple use without changing the existing housing structure, making the traditional courtyard up-to-date and being integrated into modern urban life.Originally published on 14 June, 2017. Project gallerySee allShow lessL’Architecture est dans le Pré / Claas architectesSelected ProjectsThe Factory Contemporary Arts Center / HTAP ArchitectsSelected Projects Share “COPY” Architects: ARCHSTUDIO Area Area of this architecture projectlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *