S E L House / CampoTaller

first_imgArchDaily 2016 CopyAbout this officeCampoTallerOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentCoyoacánMexicoPublished on August 28, 2017Cite: “S E L House / CampoTaller” [Casa S E L / CampoTaller] 28 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?树影横斜,老宅重生:Casa S E L / CampoTaller是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Mexico S E L House / CampoTaller S E L House / CampoTallerSave this projectSaveS E L House / CampoTaller ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872014/s-e-l-house-campotaller Clipboard “COPY” Save this picture!© Moritz Bernoully+ 26 Share Housescenter_img “COPY” Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/872014/s-e-l-house-campotaller Clipboard CopyHouses, Refurbishment•Coyoacán, Mexico Photographs:  Moritz Bernoully Manufacturers Brands with products used in this architecture project Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project Architects: CampoTaller Area Area of this architecture project Manufacturers: Concretos Cruz Azul, Helvex, StanzaStructure:Ricardo CamachoConstruction:CampoTallerMasonry:Plácido CamachoDivisions:Ibarra herreríasElectric:Daniel PeñaHydrosanitary:Ismael ReyesCarpenter:Fidel SantiagoArchitect In Charge:Humberto Moreno H.Collaborators:Carlos Jair Odriozola V.City:CoyoacánCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Moritz BernoullyText description provided by the architects. The project is situated in in the Coyoacán neighborhood of Mexico City. It consists of the modification and intervention of a house built in the 1970s.Save this picture!© Moritz BernoullyThe proposal focuses on adapting the architectural concept that was no longer able to meet the needs of its new inhabitants. Save this picture!Plan 01Save this picture!Cortesía de CampoTallerSave this picture!Plan 02ModificationOne of the primary targets was admitting daylight into all interior spaces and improving the visual connection between the house and its immediate surroundings. The garden is dominated by a more than 80 years old peppercorn tree that is framed on two sides by the building. The original building structure had windows with false arches and thick wooden frames. Both have been changed and the new, rectangular steel frames offer a better view and general transparency on the ground floor level. The necessity of constructing a new cistern in the garden was taken as a pretext to create a surface of water on top of the container, serving as a mirror for the crown of the adjoining peppercorn tree and to cool down the air flowing through the garden.Save this picture!© Moritz BernoullyThe interior was reorganized, demolishing walls in order to organize kitchen, dining space and living room in a “plan libre”. The newly introduced wooden staircase becomes part of the integrated furniture on ground floor and first floor.Save this picture!Cortesía de CampoTallerInterventionThe intervention consists of the reactivation of the roof terrace as a loggia/greenhouse, that also serves as the a vestibule to the first floor bedroom which is extended by an extra bathroom. A service room on the ground floor is reduced to a minimum, generating a service patio on the back of the house. This new exterior space offers light and ventilation for the kitchen. Save this picture!© Moritz BernoullySave this picture!© Moritz BernoullyThe now detached service room is provided with a new, permeable facade made out of extremely light clay tiles, stacked with minimum use of cement and a technique similar to a house of cards.Save this picture!SectionsIn order to make a visual distinction between the original structure and the new parts of the building, an experimental shuttering technique was used for the concrete elements cast in place: the surface structure is created by introducing petate-sheets (carpet-like elements that are hand woven out of palm-leaves) into the concrete Save this picture!© Moritz BernoullySave this picture!© Moritz BernoullyThe need for a cistern, gave way to propose a water mirror with the idea of ​​reflecting the old peppercorn tree .Save this picture!© Moritz BernoullyThe almost organic looking concrete gives an additional reference to the clients, two biologists and plant lovers.Save this picture!© Moritz BernoullyProject gallerySee allShow lessBotequim Sapucaí / Alfredo Lanna Neto + Mateus CastilhoSelected Projects11 Architect Salary Negotiation TipsArticles Share Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *