Apartment Complex in Qiyan / LRH Architects

first_imgArchDaily 2015 Apartment Complex in Qiyan / LRH ArchitectsSave this projectSaveApartment Complex in Qiyan / LRH Architects Architects: LRH Architect Year Completion year of this architecture project China Apartment Complex in Qiyan / LRH Architects Residential Architecture “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/778978/apartment-complex-in-qiyan-taiwan-lrh-architects Clipboard Year:  “COPY”center_img Copy•Taipei, China ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/778978/apartment-complex-in-qiyan-taiwan-lrh-architects Clipboard Save this picture!© Highlite Images+ 19 Share 2015 Photographs Photographer:  Highlite ImagesSave this picture!© Highlite ImagesRecommended ProductsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapWoodEGGERLaminatesFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeThe SiteThe apartment complex is based in Qiyan, located on a mountain slope at the outskirts of the Taipei Basin. As its name suggests, qiyan means “strangely-shaped rocks.” Half of the base is filled with strangely shaped rocks while the other half is covered by primeval forests. To the west, the site overlooks the Guandu Plain and the mouth of the Danshui River. In the northeast direction, one can get a great view of the Qixing and Datun mountain ranges in the distance; this location has a special natural terrain and a rich ecological landscape. Save this picture!© Highlite ImagesConcept 1: Strangely-Shaped RocksInstead of calling the property as just a complex with 59 apartments, it can be referred to as a structure made by repeatedly stacking granite stone blocks along the hillside, which conforms to the existing landscape with an elevation of approximately nine meters. In addition to paying respect to the local topography, the structure also presents an image of a base fully covered by rocks. Various sizes of beige-colored rocks provide unique characteristics and functions for the apartment units, the main lobby, and the gym based on their stacking locations and positions.  Save this picture!Concept 2: A Forest in TaipeiFifty percent of the original forest located to the west of the base has been preserved in its original form, and this connects directly with the property’s atrium. The building’s greenery in the form of terraces and rooftop gardens blends perfectly with the Guandu Plain, maintaining a large-scale integration between the original forest and the mountain forests of Taipei BasinSave this picture!© Highlite ImagesConcept 3: The Residential Building and its Feng Shui Along with the surrounding terrain, mountains at its back, and the Guandu Plain in the front, the residential building sits east and faces west. Each residence is enveloped in stone, providing privacy and stability. The entire area from the Tatun Mountain range to the Guandu Plain will remain open, allowing each apartment to interact closely with nature. Gaps between stones have been converted into balconies for residents to enjoy the beautiful scenery. The use of natural construction materials such as wood and glass not only completes the look of the entire structure and provide additional privacy, it also makes returning to nature the best reason for coming back home. Save this picture!© Highlite ImagesProject gallerySee allShow lessOpen Call: Competition for Interior and Entrance Design of Tabriz Metro StationsBuilt Projects & MasterplansBamboo Villa: Live in the Nature / C&C DESIGNSelected ProjectsProject locationAddress:Peitou, Taipei, TaiwanLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year:  Projects CopyAbout this officeLRH ArchitectOfficeFollowProductsGlassStoneBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsTaiwanResidentialTaipei CityChinaPublished on January 10, 2016Cite: “Apartment Complex in Qiyan / LRH Architects” [一丰洲-北投奇岩集合住宅 / 萧力仁建筑师事务所 LRH Architects] 10 Jan 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ AbstractFaucetshansgroheKitchen Mixers – Talis MShower ColumnsAXORShowers – AXOR LampShower by NendoWoodBruagRoom Acoustics – Interior Cladding PanelsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMTable LampsAxolightTable Lights – SkirtDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Glass Pivot Door – Rabel 8700 Slim Super ThermalUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexExterior DeckingHouse of BambooDecking – BambooAnti-Corrosive CoatingsTIGERPowder Coating – Drylac® Bianco 605More products »Save想阅读文章的中文版本吗?一丰洲-北投奇岩集合住宅 / 萧力仁建筑师事务所 LRH Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *