JG House / Modulo 12 Architects

first_imgArchitects: Modulo 12 Architects Area Area of this architecture project Spain Year:  Houses “COPY” CopyAbout this officeModulo 12 ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVillaviciosaHousesSpainPublished on January 14, 2015Cite: “JG House / Modulo 12 Architects” 14 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/586395/jg-house-modulo-12-architects Clipboard Save this picture!© Angel Baltanás+ 16 Share CopyHouses•Villaviciosa, Spain Area:  75 m² Area:  75 m² Year Completion year of this architecture project Photographs 2012 JG House / Modulo 12 ArchitectsSave this projectSaveJG House / Modulo 12 Architects Year:  JG House / Modulo 12 Architects Projects 2012 “COPY” photographs:  Angel BaltanásPhotographs:  Angel BaltanásSave this picture!© Angel BaltanásText description provided by the architects. One family living in a big city, tired of the traffic, noise, pollution, insecurity, and other issues inherent to living in a large city, raises the search for a place to spend long periods of time… Given the link of one of the members of the family with Gijón decide to find a plot in their vicinity in which are settled the inconveniences of living in a city.Save this picture!© Angel BaltanásAfter being long time looking for find a plot that fits what they want: a paragraph but well connected to Gijón, silent, place without traffic, with good views, in nature, in which the neighbor is someone else who greets you in the elevator… It was 2.006.Save this picture!Floor PlanHad the plot, now had to carry out the project. Another member of the family was an architect by what commissioned housing it. After being many times in the place, they realized that the road of the Curbiello, where the house is located, place of transit for ramblers, cycling routes, people on horseback and was furthermore mountain rope, by which had a privileged view of the municipal golf club “La Llorea” in the foreground, the beach of Nora and the Cantabrian Sea in the background.Save this picture!© Angel BaltanásAs the owners did not want to cover the views from the road they thought that this was a good starting point for the House. They decided to do a “house picture” to all who pass by there and frame them the views. In addition the House should be small and very comfortable.Save this picture!SectionAfter several “attempts” the architect managed to give with the requirements demanded by the City Council and by the owners. A detached house in one floor, elevated above the ground to absorb irregularities of this.Save this picture!© Angel BaltanásThe building is rational and simple. A parallelepiped with sloped roofs, form the main body of housing program. Only two materials form both, the exterior and the interior of the House. Outdoor wood runs along the terraces, climbs up the exterior walls (North and South) and covers the sloped roofs. The side walls are left in white coat. Just as in the free block for installations. Inside a single wood flooring runs throughout the House and plasterboard painted white for the walls and ceilings. Good North-South orientation. Use of a range of biomass for air conditioning in all the rooms of the House. Great insulation (up to 19 cm.) on facade and roof, as well as a ventilated façade of wood, are the basics elements of this bioclimatic House.A refuge where to feel comfortable, escape from the big city, and share life with the neighborhood. Save this picture!© Angel BaltanásProject gallerySee allShow lessIT HQ / Morpho StudioSelected Projects13 New Buildings Join the World’s 100 Tallest List in Record-Breaking YearArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/586395/jg-house-modulo-12-architects Clipboardlast_img read more